L’Ajuntament de València i la Cámara València han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar el programa de negoci local sostenible 2022-2025 que preveu ajudar a unes tres mil xicotetes empreses durant els pròxims tres anys.

Gràcies a este conveni, els comerços que s’adherisquen al programa rebran un diagnòstic personalitzat que els permetrà optimitzar la contractació dels seus subministraments, millorar l’eficiència i estalviar en l’ús que fan de l’energia. A més, rebran informació per a la tramitació de totes les ajudes i subvencions disponibles per a la instal·lació de fonts renovables per a l’autoconsum, com les bonificacions de l’Ajuntament en l’IBI i el ICIO per a instal·lació de plaques solars.

En este sentit, el programa també pretén fomentar entre els comerços i els establiments de la ciutat la participació en comunitats energètiques locals, per a compartir el cost de la instal·lació i repartir els seus beneficis, optimitzant el retorn i l’amortització de la inversió inicial.

Entre altres beneficis, este conveni permetrà realitzar diagnòstics per a saber com pot estalviar en la factura energètica, un dels principals costos que té el comerç i l’hostaleria en este moment. L’objectiu del projecte, que tindrà una duració de 3 anys, és aconseguir que el comerç i l’hostaleria siguen més sostenibles i a més permeten la viabilitat del negoci.

Ir al contenido