L’Ajuntament de València posarà en marxa un pla per a realitzar intervencions d’urgència després de trobar-se amb importants deficiències en alguns dels mercats municipals. Ja s’ha signat una modificació de crèdits de quasi 600.000 euros per a reparar el sistema de refrigeració de 4 mercats i la reparació urgent de Rojas Clemente que té apuntalat part del forjat del soterrani. A més, este cap de setmana es va haver d’actuar d’urgència en el mercat del Cabanyal per la caiguda de part del canyís de la seua sostrada.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha visitat este matí, juntament amb la presidenta de Confemercats CV, Alicia García, el mercat de Russafa i ha anunciat que el nou govern municipal ja ha activat el primer pla d’urgència per a atallar problemes que arrosseguen des de fa anys els mercats municipals.

“Per a nosaltres els mercats municipals són una prioritat i no sols s’han de visitar en campanya sinó que s’han de cuidar i visitar durant els 4 anys”, ha assenyalat Catalá, qui ha indicat que s’ha trobat una situació “molt precària” i “estic especialment preocupada per alguns d’ells, per la qual cosa ens hem posat ja a treballar”.

En este sentit, Catalá ha explicat que hi ha 4 mercats municipals que porten més d’un any amb el sistema de refrigeració desbaratat. “En este mercat de Russafa les 5 màquines que hi ha estaven desbaratades. Hem posat en marxa 4 i estem en procés de reparar la que queda”.

A més, l’alcaldessa ha afirmat que els mercats de Algirós, de Torrefiel i de Rojas Clemente també tenen problemes de ventilació i refrigeració i “estem treballant per a reparar-los a la major urgència possible”.

“No puc entendre que un govern municipal puga afrontar l’estiu que tenim per davant amb les màquines d’aire condicionat sense reparar i amb les infraestructures en una situació tan precària” i, per això, Catalá ha destacat que la primera actuació realitzada, és “una modificació pressupostària de 600.000 euros per a donar resposta a les actuacions més urgents”.

Esta modificació de crèdit destinarà 143.594,48 euros a la renovació i reparació de sistema de refrigeració dels mercats de Russafa, Algirós, Torrefiel i Rojas Clemente, i 422.919,96 euros per a reparar el forjat del soterrani de Rojas Clemente, “la zona del qual que dona a la part de pescateria està apuntalada fa més de 2 anys. No entenc que es tolerara esta situació d’inseguretat”, ha subratllat l’alcaldessa.

Així mateix, Catalá ha informat que, durant estos últims dies, el regidor Santiago Ballester ha recorregut juntament amb els tècnics municipals tots els mercats i s’han realitzat els informes. Per això, una de les primeres mesures va ser la instal·lació de ventiladors per a garantir el benestar de la ciutadania i el personal d’estos espais durant l’època estival.

També s’està treballant, amb l’ajuda de mercats municipals, per a posar en marxa un pla d’actuació integral més ampli i que done resposta a totes les necessitats dels mercats per a “que siguen la punta de llança de l’activitat econòmica dels barris de valència”, ha manifestat l’alcaldessa.

Catalá ha explicat que la idea de l’equip de govern és “impulsar una sèrie de millores per a tots estos recintes que, a més d’aproximar a tots els barris els productes pròxims i de temporada, són eix de l’economia local. En principi, volem atendre les necessitats més apressants tant per a clients com venedors, que són els qui millor coneixen estes instal·lacions”.

En este sentit, l’alcaldessa ha enumerat les necessitats que des de mercats municipals li han traslladat entre les que ha destacat la necessitat de projectes remodelació dels entorns, les zones de càrrega i descàrrega, problemes de les instal·lacions, de filtracions d’aigua del mercat de Castella i de coloms, entre altres.

Al mateix temps, l’Ajuntament de València va realitzar el passat cap de setmana una “intervenció d’urgència” per a reparar el canyís de la sostrada del Mercat Municipal del Cabanyal. Concretament, ha llevat part del fals sostre que estava en risc de despreniment i ha resguardat la zona fins a completar l’actuació. Estes obres s’han dut a terme mentre les parades de venda estaven tancades “per a no entorpir l’activitat comercial del recinte”.

Ir al contenido