Els sopars d’estiu a la fresca són d’eixes coses que haurien de protegir-se, perquè formen part del nostre patrimoni humà. Precisament per a fomentar-lo, i en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017, esta nit se celebra a l’esplanada de l’Edifici Veles e Vents en la Marina de València, «Del tros al plat… a la fresca».

Un esdeveniment gastronòmic, turístic i social que arriba a la seua segona edició amb un important èxit de públic, De fet, s’espera que més de mil persones hi acudisquen per a reivindicar els sopars a l’aire lliure d’estiu maridats amb productes autòctons.

La iniciativa la van presentar ahir el regidor de Comerç, Carlos Galiana; la regidora d’Agricultura, Consol Castillo; i la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho.

 

El regidor i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha destacat precisament la importància de treballar “de manera conjunta, com en este cas les Regidories de l’Ajuntament, amb la Diputació i amb Mercavalencia, per a posar en valor el nostre producte, que és excel·lent i amb el qual podem atraure el turisme, i fomentar la nostra gastronomia i el turisme agroalimentari.»

Galiana ha destacat, a més, la “bona oportunitat” que suposa esta iniciativa, així com el “espai espectacular” en el que es va a dur a terme; i hi ha invitat tota la ciutadania i visitants a gaudir de la proposta.

Nit valenciana d’estiu «A la fresca»

Les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada seran les protagonistes en esta segona edició, per a posar en escena un autèntic sopar d’estiu “a la fresca” que culminarà amb una revetla, un espectacle habitual de les nits festives valencianes.

Una altra de les sorpreses que ofereix la vetlada “Del tros al plat… A la fresca” és un viatge pel temps del turisme que oferirà instants d’altres èpoques mitjançant un espectacle escènic gastronòmic, turístic i musical.

L’acció torna a comptar amb quatre actors principals: el productor agrari, el mercat que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària, el cuiner i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.

Coordinació Institucional

L’Ajuntament de València, l’Agència Valenciana del Turisme i el Patronat de Turisme de València treballen conjuntament en este projecte centrat en la qualitat dels aliments de proximitat i la singularitat de la seua elaboració fins a portar-los a la taula com a plats genuïns en un territori únic.

“Del tros al plat” servirà, d’ara endavant, per a exportar el relat de la destinació valenciana a la resta del món en les accions, fires i certàmens on acudisquen les marques turístiques valencianes implicades en el projecte.

Ir al contenido