Es tracta d’un distintiu que, a partir d’ara, portarà el peix i marisc capturat i desembarcat en ports de la Comunitat Valenciana. Entre d’altres detalls, l’etiqueta informarà sobre la data de captura i el port en el qual ha desembarcat. És una garantia de qualitat per als consumidors, sobre les característiques específiques del producte, control i proximitat.

L’acte de presentació ha sigut este matí al Mercat de Russafa de València, amb un show cooking a càrrec del cuiner Nacho Romero. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha aprofitat per a destacar que el producte de proximitat no procedeix només de l’horta. «El peix també és de quilòmetre zero, de proximitat i, a més, sostenible«, ha assegurat Galiana, qui ha recordat que la Regidoria va reformar tota la zona de Pescateria del Mercat de Russafa.

Peix de Llotja de la Comunitat Valenciana és una denominació que pertany a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, que ara n’ha cedit l’ús per temps indefinit a la Comissió Interfederativa de les Confraries de Pescadors. Esta entitat és la que el gestionarà i administrarà a partir d’ara.

La marca només podran utilitzar-la les persones físiques o jurídiques autoritzades per la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, mitjançant un acord de llicència d’ús. Per a obtindre eixa llicència s’han de complir els requisits i seguir el procediment previst en el reglament d’ús.

Les llotges autoritzades a la Comunitat Valenciana corresponen als ports pesquers de Vinarós, Benicarló, Peníscola, Castelló, Borriana, Sagunt, València, Cullera, Gandia, Dénia, Xàbia, Moraira, Calp, Altea, La Vilajoiosa, El Campello, Santa Pola, Guardamar i Torrevieja.

Ir al contenido