Fins el dijous 21 d’abril, està oberta la quarta convocatòria anual d’ajudes a les associacions de comerciants de València «per promoure el comerç de barri, i fer costat a una xarxa fonamental per a construir ciutat», tal com ha anunciat el regidor de Comerç, Carlos Galiana. “Es tracten –ha explicat- d’unes subvencions que s’emmarquen en l’objectiu municipal d’enfortir esta xarxa perquè, organitzada i coordinada, impulse diferents accions de promoció comercial». Concretament, l’Ajuntament destina a este menester 50.000 euros. I cada associació podrà accedir a un màxim de 20.000 euros per a desenvolupar activitats que dinamitzen les botigues de la seua zona durant l’any 2022.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que amb esta convocatòria l’Ajuntament pretén «fomentar l’associacionisme i impulsar la realització d’accions que milloren la competitivitat i donen visibilitat al comerç de barri». I ha recordat que «es tracta del quart any consecutiu que l’Ajuntament de València aprova esta línia d’ajudes, creades per primera vegada l’any 2019».

L’edil ha manifestat que «la bona acollida d’esta línia de subvencions i el bon resultat que han donat els anteriors anys han motivat la nova convocatòria». «A més –ha afegit- des del govern municipal creiem en l’associacionisme i en el comerç del barri, per això volem continuar impulsant les associacions de comerciants de la nostra ciutat».

Podran concórrer a estes subvencions les associacions de comerciants de València i, pel que fa a les actuacions subvencionades, hauran d’haver estat realitzades entre l’1 de gener i el 15 d’octubre d’enguany.

Diverses novetats

Finalment, el regidor Carlos Galiana ha fet valdre que “abaixem el límit d’associats en els mercats municipals per a poder optar a la subvenció, de manera que facilitem la concessió de l’ajuda en estos punts comercials municipals i una altra novetat és que el màxim a què es pot optar enguany són 20.000 €, mentre que abans la quantia màxima era de 10.000 €”.

Sol·licita les ajudes a l’ús del valencià als comerços de la ciutat

Fins al 19 d’abril està obert el termini per a sol·licitar les ajudes que atorga l’Ajuntament de València per fomentar l’ús i la promoció del valencià als comerços de la ciutat. Podran participar xicotetes empreses, microempreses, empresaris autònoms, societats civils i comunitats de béns amb un establiment comercial al terme municipal de València. Els beneficiaris podran obtindre fins a un màxim de 2.000 euros.

Amb estes ajudes, les persones sol·licitants poden finançar cursos de valencià per a la seua plantilla, la retolació interior i exterior de les botigues així com la dels vehicles associats al negoci, anuncis als mitjans de comunicació, publicitat i cartelleria impresa, la creació o la millora de la identitat corporativa empresarial, la creació i traducció de pàgines web i aplicacions mòbils i les cartes de menú dels restaurants.

El muntant global de les ajudes ascendeix a 47.500 euros i les accions subvencionables han d’haver estat realitzades entre l’1 de setembre de 2021 i el 30 de juny de 2022.

Les bases i les instàncies necessàries per sol·licitar les subvencions estan disponibles en l’adreça https://bit.ly/3LIlCwf de la seu electrònica municipal.

Ir al contenido