Cada vegada està més a prop l’estiu. Ve la calor i les ganes de prendre begudes refrescants. Si eres de València la coneixes i si vens a visitar-nos estaràs desitjant provar-la. Saps de què et parlem? De l’orxata valenciana!

Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, et parlarem sobre esta beguda valenciana que tant d’auge té en temporada estival. Coneixeràs tots els seus beneficis i, el més important, on prendre-la acompanyada d’uns deliciosos fartons.

Ens acompanyes?

Què és l’orxata

L’orxata valenciana és una de les begudes més saludables i amb millors propietats. És rica en nutrients i vitamines. La provaràs en molts llocs, però no pots anar-te de València sense provar l’autèntica orxata valenciana. Està per a xuplar-te els dits!

Generalment, s’elabora a base d’aigua, sucre i xufes. Aquest és un tubercle ric en fibra i nombroses vitamines que es cultiva a València i té denominació d’origen.
A València és típic i apropiat acompanyar-la de fartons, una espècie de dolç artesà allargat i cobert amb una capa de sucre.

Beneficis del consum de l’orxata

Consumir la beguda valenciana per excel·lència té nombrosos beneficis per al nostre organisme. Entre ells els següents:

Apta per a tots els públics. L’orxata no conté fosfats, glucosa, lactosa, caseïna ni gluten.
Apta per a dietes baixes en sodi. És a dir, és ideal per a pacients amb hipertensió, insuficiència renal lleu o moderada, i embarassades.
Alt contingut en vitamines. Com ja t’hem avançat, l’orxata és rica en vitamines C i E.
Aporta minerals al teu cos. L’orxata és rica en magnesi, fòsfor, calci, ferro i potassi.
• Facilita la digestió.
• Ajuda a controlar el colesterol.

On prendre una bona orxata

Si encara no l’has provada, ara és el moment!

A València existeixen nombrosos establiments on provar-la. Ens atreviríem a dir-te que pràcticament en tots els locals de restauració, cafeteries o gelateries.

Des de la Regidoria de Comerç de València t’aconsellem que visites els bars dels nostres mercats. Una altra alternativa als mercats són Bertal, la clàssica Horchatería Santa Catalina i, els carrets de Mon Orxata.

Demana la teua orxata i els teus fartons i a gaudir-la!

Ir al contenido