Molta atenció, perquè es busquen persones físiques o jurídiques disposades a desenvolupar solucions innovadores que puguen contribuir a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible. Elles formaran part de la prova pilot que està desenvolupant AGRO-LAB, la incubadora agroalimentària creada per Mercavalència, en col·laboració amb Las Naves (Centre de Innovació de l’Ajuntament de València), la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València i la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica. Es tracta d‘una iniciativa basada en la producció de proximitat i en l’economia solidària, que contribuirà a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible a la ciutat de València, respectuós amb el medi ambient i la salut dels consumidors.

Este projecte naix arran la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que té València. I l’objectiu és afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial diversificat que dinamitze la producció, l’elaboració, la distribució i el consum de productes ecològics de proximitat de l’horta de València.

Ja s’ha obert el termini per a participar i estarà en marxa fins el dia 25 de juny. Ací pots descarregar-te la convocatòria. Un mes després es donaran a conéixer les dos propostes triades. L’assaig d’incubació es realitzarà entre l’1 de setembre i el 30 de novembre de 2017, amb possibilitat d’ampliar-la tres mesos més.

Durant la presentació del projecte, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha recordat que fins ara «València ha viscut d’esquenes a la seua horta i ara ho fa apreciant-la, amb una Regidoria específica que treballa per a impulsar.la, i uns mercats municipals que acosten els seus productes a la ciutadania. En este projecte se sumen totes les sinèrgies en este sentit».

Ir al contenido