Al mes de maig, la primavera està en el seu apogeu, i la varietat d’aliments de temporada que podem trobar en els mercats és increïblement diversa. Des de fruites fresques fins a verdures de fulles verdes, hi ha alguna cosa per a tots els gustos.

Entre les fruites, podem trobar freses, cireres, albercocs i nispros, mentre que entre les verdures destaquen els espàrrecs, les carxofes, les faves, els pésols i els espinacs. També podem trobar verdures de fulles verdes com l‘encisam, l’escarola i les bledes.

Quant a peixos, este és un bon moment per a gaudir de llobarros, orades, lluços, rogers i sardines, entre altres. Quant a la carn, el corder i el conill són especialment populars en aquesta època de l’any.

En el blog de hui farem un esment especial als espàrrecs i carxofes. De fet, vos compartirem una recepta valenciana amb ells.

 

Paella d’espàrrecs i carxofes pas a pas

Ingredients:

  • 300 grams d’arròs
  • 500 grams d’espàrrecs verds
  • 400 grams de carxofes fresques
  • 2 tomaques madures
  • 1 pimentó roig
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1 litre de caldo de pollastre
  • Safrà
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre molt

 

Instruccions:

  1. Neteja els espàrrecs i talla les parts dures. Després, talla’ls en trossos d’uns 4 centímetres. Neteja les carxofes i talla-les en quarts.
  2. En una paella, afig oli d’oliva i calfa a foc mig-alt. Afig els espàrrecs i les carxofes i cuina fins que estiguen daurats.
  3. Retira els espàrrecs i les carxofes i reserva.
  4. En la mateixa paella, afig un poc més d’oli i la ceba picada i el pimentó roig tallat en tires. Cuina fins que estiguen daurats.
  5. Agrega les tomaques picades i els alls picats. Cuina durant 5 minuts, fins que les tomaques estiguen desfetes.
  6. Afig l’arròs i mescla bé. Agrega el safrà i cuina durant uns minuts més.
  7. Afig el caldo de pollastre i porta a ebullició. Redueix el foc i cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
  8. Agrega els espàrrecs i les carxofes a la paella i mescla bé. Cuina durant altres 5 minuts, fins que l’arròs estiga bullit i el líquid s’haja absorbit.
  9. Serveix calent amb un poc de julivert picat per damunt.

 

Esta deliciosa paella és una manera fantàstica d’aprofitar alguns dels aliments de temporada de maig. Amb el seu sabor fresc i deliciós, esta recepta és perfecta per a compartir amb amics i familiars en una assolellada vesprada de primavera. Gaudeix-la!

Ir al contenido