Al mes de maig, la primavera està en el seu apogeu, i la varietat d’aliments de temporada que podem trobar en els mercats és increïblement diversa. Des de fruites fresques fins a verdures de fulles verdes, hi ha alguna cosa per a tots els gustos.
Entre les fruites, podem trobar freses, cireres, albercocs i nispros, mentre que entre les verdures destaquen els espàrrecs, les carxofes, les faves, els pésols i els espinacs. També podem trobar verdures de fulles verdes com l‘encisam, l’escarola i les bledes.
Quant a peixos, este és un bon moment per a gaudir de llobarros, orades, lluços, rogers i sardines, entre altres. Quant a la carn, el corder i el conill són especialment populars en aquesta època de l’any.
En el blog de hui farem un esment especial als espàrrecs i carxofes. De fet, vos compartirem una recepta valenciana amb ells.
Paella d’espàrrecs i carxofes pas a pas
Ingredients:
- 300 grams d’arròs
- 500 grams d’espàrrecs verds
- 400 grams de carxofes fresques
- 2 tomaques madures
- 1 pimentó roig
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 litre de caldo de pollastre
- Safrà
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre molt
Instruccions:
- Neteja els espàrrecs i talla les parts dures. Després, talla’ls en trossos d’uns 4 centímetres. Neteja les carxofes i talla-les en quarts.
- En una paella, afig oli d’oliva i calfa a foc mig-alt. Afig els espàrrecs i les carxofes i cuina fins que estiguen daurats.
- Retira els espàrrecs i les carxofes i reserva.
- En la mateixa paella, afig un poc més d’oli i la ceba picada i el pimentó roig tallat en tires. Cuina fins que estiguen daurats.
- Agrega les tomaques picades i els alls picats. Cuina durant 5 minuts, fins que les tomaques estiguen desfetes.
- Afig l’arròs i mescla bé. Agrega el safrà i cuina durant uns minuts més.
- Afig el caldo de pollastre i porta a ebullició. Redueix el foc i cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
- Agrega els espàrrecs i les carxofes a la paella i mescla bé. Cuina durant altres 5 minuts, fins que l’arròs estiga bullit i el líquid s’haja absorbit.
- Serveix calent amb un poc de julivert picat per damunt.
Esta deliciosa paella és una manera fantàstica d’aprofitar alguns dels aliments de temporada de maig. Amb el seu sabor fresc i deliciós, esta recepta és perfecta per a compartir amb amics i familiars en una assolellada vesprada de primavera. Gaudeix-la!