Has passat un Halloween de por? Ara agarra’t que et donarem unes pinzellades de com preparar diferents plats amb el farciment de la carabassa.
Si encara no saps què fer amb el farciment que vas extraure de la carabassa, és el moment que lliges el següent blog. Prepararàs unes receptes delicioses!
Aprofita el farciment de la carabassa de Halloween
Hi ha multitud de receptes que se’ns venen al capdavant per a fer amb la polpa sobrant de la carabassa. Pren nota! Et comptarem diverses maneres d’aprofitar-la.
Amb este ingredient, realitzaràs plats de tota mena. Des dels més clàssics als més elaborats. Dolços i salats. Des de la típica crema de carabassa o les pastes farcides, fins a les delicioses salses, guarnicions o fins i tot begudes. Llest per a posar les mans en la massa? Allà anem!
Xips vegetals de carabassa
D’aperitiu uns xips de carabassa. Boníssims! Hi ha quatre maneres de fer-los. Fregits amb oli, al forn, al microones o amb una deshidratadora. Encara que amb les dues primeres quedaran extra cruixents.
1. Renta, seca i tala la carabassa en rodanxes o làmines molt fines.
2. Afig-los sal fina i deixa-les reposar uns 4 minuts perquè s’assequen.
3. Si has triat fregir-les, prepara una paella amb oli i quan estiga calent daura els teus xips.
4. Si prefereixes enfornar-los, precalfa el forn a uns 180 °C, ruixa’ls amb una miqueta d’oli i a enfornar. Passats els 20 minutos trau-los i llestos per a menjar.
Estos passos pots seguir-los amb la teua verdura favorita, en totes elles podràs fer uns xips més sans i irresistibles. Pots acompanyar-ho amb un hummus.
Pastís de carabassa
Per als amants del dolç, no hi ha res millor que aprofitar el farciment de la carabassa amb un bon pastís. Això sí prepara abans la llista de la compra perquè necessites més que un ingredient.
Ingredients
- 150 gr. de pasta trencada
- 500 gr. de carabassa
- 50 ml. de nata líquida
- 60 grs. de sucre moreno
- 2 ous
- 80 g. de sucre
- 1 punta de gingebre
- un polsim de nou moscada
- aigua
- farina
- canyella en pols
Elaboració
Estira la pasta trencada amb un corró i una mica de farina perquè no es pegue. Folra un motle redó amb la pasta i enforna a 150 °C durant 10 minuts fins que es daure lleugerament.
Pela i tala la carabassa en trossos i cou-la amb aigua, juntament amb 40 grams de sucre, un polsim de nou moscada ratllada, una punta de gingebre filetejat finament, i el sucre moreno, fins que la carabassa estiga blana.
Una vegada cuita, tritura amb la batedora, juntament amb els ous, la nata líquida i la resta del sucre. Bat tot junt fins a aconseguir una crema molt homogènia.
Farcida amb esta crema el motle amb la pasta enfornada i introdueix-lo al forn a 200 °C durant 30 minuts.
Ja a punt per a menjar. Pots acompanyar-la amb melmelada d’albercoc o de maduixa Tu tries!