La temporada de carxofa ja ha començat. I a la nostra Comunitat Valenciana tenim una varietat reconeguda per la UE Denominació d’Origen Protegida (D.O.P.): la carxofa de Benicarló.

La carxofa de Benicarló té una sèrie de característiques que la fan única. Per exemple, pel que fa a la forma, és redona i compacta gràcies al clima atemperat que ofereix el Mediterrani pràcticament durant tot l’any, amb hiverns curts i no massa freds. El fred li aporta a la carxofa eixa fermetat en les seues fulles, amb puntes arredonides i el característic clotet que es forma en la part superior.

La temporada de la carxofa va des de mitjans del mes de novembre fins a maig/juny. A més, durant el mes de gener, mes per excel·lència de la nostra Reina la Carxofa, se celebra a Benicarló la Festa de la Carxofa, festa declarada Interés Turístic Autonòmic des de l’any 2014, la qual reuneix milers de persones cada any.

Si eres una persona enamorada d’esta verdura, et recomanem que visites la pàgina web de la carxofa de Benicarló per a descobrir curiositats, informació interessant i tota la programació que es realitza al voltant de la carxofa durant l’any.

A continuació et compartim una recepta amb carxofa per a que t’animes a preparar-la durant la temporada. Acompanya’ns! Ja saps, des de la Regidoria de Comerç de València seguim apostant per promoure productes de temporada i comerç de proximitat.

 

Recepta de temporada: carxofes farcides de puré de creïlla i porro

Ingredients d’esta recepta de temporada:

  • 5 Creïlles grans
  • 8 Carxofes de Benicarló
  • 1/2 Got de llet
  • 50 Gr. de mantega o margarina
  • 100 Gr de porro
  • 60 Gr. de formatge parmesà
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

 

Preparació:

Primer hem de bullir les carxofes, fins que se solten les fulles i quede el cor tendre. Una vegada bullides, s’han de reservar, mentre es couen també les creïlles. Una vegada estes estan ben cuites, s’han de triturar bé, junt amb la margarina o la mantega. A esta mescla s’afig també la llet, que s’unirà removent bé amb el puré, afegint també la sal i el pebre.

El porro s’ha de tallar en rodanxes i posar a sofregir en oli d’oliva. Una volta s’han daurat lleugerament, afegim el sofregit al puré de creïlles, mesclant-lo tot bé. Una vegada tot ben mesclat, emplenem els cors de carxofes amb la mescla resultant. Per anar acabant, cobrim els cors de carxofes amb formatge parmesà.

Una vegada coberts, s’han d’enfornar a 170 ºC per a fondre el formatge. Una vegada gratinat, ja es pot emplatar i servir.

A gaudir d’esta recepta en la que les carxofes de Benicarló són les protagonistes!

 

Ir al contenido