L’Ajuntament de València ha anunciat un nou pla d’implantació de la zona residencial d’estacionament per a acabar amb la problemàtica d’aparcament. Per a això, establirà tres zones d’aparcament diferents; una blava, com estem acostumats a veure, i altres dues, taronja i verda.

 

Com funcionaran les tres zones d’estacionament?

 

En total hi haurà reservades un total de 1.897 places, de les quals 520 seran de zona blava, 1.043 de zona taronja i, 334 de zona verda.

La zona blava se situarà en el perímetre del barri i en la seua artèria comercial principal. És a dir, al carrer Russafa. Esta serà una zona lliure que podrà ser utilitzada mitjançant el sistema ORA per qualsevol ciutadà o visitant.

Per altra banda, la zona taronja s’implantarà als carrers Sogorb, Castelló, Alcoi, Duc de Calàbria, Lluís de Santàngel, Doctor Sumsi, Literal Azorín, Pere III el Gran, Buenos Aires, Puerto Rico, Sueca i Dénia. Esta zona estarà destinada per als residents que podran estacionar de manera lliure i amb exclusivitat en horari nocturn. Això sí, en horari comercial, qualsevol persona podrà utilitzar estos aparcaments mitjançant ORA.

Mentre que la zona verda, destinada exclusivament per als residents del barri, se situarà als carrers Cadis, Pintor Salvador Abril, Centelles, Maties Perelló, Regne de València, General Sant Martí i Alacant.

 

Quin és el preu per a estacionar en estes zones?

 

El preu de les taxes en la zona blava i taronja per a tots els usuaris rondarà entre els 0,55 euros i els 1,10 euros durant els primers 25 minuts. Este preu ascendirà fins als 1,70 i els 3,30 euros per l’estada màxima de dues hores.

En el cas de les zones verda i taronja, els veïns obtindran estes zones d’aparcament per 86,20 euros a l’any. És a dir, 7,18 euros al mes.

Ir al contenido