L’Ajuntament de València ha aconseguit un finançament de 2 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation, per a desenvolupar projectes de millora en els mercats municipals de la ciutat. Concretament, es tracta de projectes sorgits de la comissió de treball que va nàixer en el marc del Consell Local de Comerç, de la col·laboració entre l’Ajuntament, els Mercats Municipals i l’associació Confemercats.

Les aportacions Next Generation per valor de 2 milions d’euros es destinaran a sis projectes: tres d’ells que es preveu dur-los a terme en els mercats de Torrefiel, Rojas Clemente, Algirós, Russafa, Benicalap, Jesús, Torrefiel i el nou Mercat de Castellar; i els altres tres, que es destinaran a tots els recintes comercials. El primer dels projectes preveu habilitar noves taquilles refrigerades en els mercats de Torrefiel i Rojas Clemente. En segon lloc, s’inclou en esta acció la instal·lació de plaques solars als centres d’Algirós, Russafa, Benicalap, Jesús i Torrefiel. I, en tercer lloc, es contempla el projecte del nou Mercat de Castellar (Tira de Contar). Finalment, se sufragarà amb estos fons la instal·lació de punts Wi-fi en tots els mercats de la ciutat, i a més, s’han inclòs dos projectes de formació digital per als venedors dels mercats.

 

 “Els mercats municipals: On compren els que saben”

 

En estos moments, la Regidoria de Comerç té en marxa una campanya de promoció dels mercats municipals de València, que ha reunit alguns dels millors xefs de la ciutat perquè parlen sobre els mercats municipals: per què són un lloc tan autèntic i per què és recomanable comprar en ells. El lema de la campanya és: “Mercats Municipals: On compren els que saben”.

Els professionals Rakel Cernicharo, de Karak; Javi, de Gallina Negra; Mar Soler, de 2 Estaciones; Arturo Salvetti i Marta Castillejo, de Bar Trinchera; i Román Navarro, de Tonyina i Anyora, homenatgen els mercats amb uns missatges plens d’entusiasme, estima i respecte a un ecosistema que oferix el millor producte de proximitat, de temporada i exòtic, tot això acompanyat d’imatges.

Ir al contenido