L’Ajuntament de València en col·laboració amb la Cambra de Comerç posa en marxa un programa per a impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica de comerços, hotels, restaurants i cafeteries de la ciutat. Està previst que unes tres mil xicotetes empreses es puguen beneficiar d’este conveni durant els pròxims tres anys.

Els comerços poden adherir-se ja al programa a través de la web www.negociolocalsostenible.com .Els negocis que s’inscriguen en el programa rebran un estudi, personalitzat per a cada cas, que els permetrà optimitzar la contractació dels seus subministraments, millorar l’eficiència i estalviar en l’ús que fan de l’energia. A més, rebran informació per a la tramitació de totes les ajudes i subvencions disponibles per a la instal·lació de fonts renovables per a l’autoconsum com les bonificacions de l’Ajuntament en l’IBI i en l’ICIO en el cas d’instal·lació de plaques solars.

En este sentit, el programa també pretén fomentar entre els comerços i els establiments de la ciutat la participació en comunitats energètiques locals, per a compartir el cost de la instal·lació i repartir els seus beneficis, optimitzant el retorn i l’amortització de la inversió inicial.

La Cambra de Comerç s’encarregarà d’organitzar i posar a la disposició dels establiments la realització de tallers sobre els programes europeus FEDER i la possibilitat de dur a terme projectes concrets de 7.000 euros amb una ajuda de fins a 3.500 euros.

De l’anàlisi dels negocis que han participat en edicions anteriors en el programa Negoci Local Sostenible s’ha detectat que el 66% dels negocis analitzats tenen una potència superior a la necessària i que, només canviant la potència de subministrament, els negocis adherits s’estalvien una mitjana del 25% de la seua factura energètica.

Ir al contenido